Medewerker aan het woord ‘Accrete biedt je volop kansen en staat altijd open voor nieuwe ideeën’

Werken bij Accrete is als het maken van een inspirerende ontdekkingsreis, ondervindt Lotte al 8 jaar lang. Zij is leerkracht en unitregisseur (IB’er en adjunct-directeur) bij Kindcentrum Bernhard in Steenwijk. “Accrete biedt je volop kansen en staat altijd open voor nieuwe ideeën”, vertelt ze. “Ze zien hier niet alleen de unieke talenten van leerlingen, maar óók van medewerkers.”

WerkenBijAccrete.nl

Zelf merkte Lotte dat toen zij als leerkracht mocht meewerken aan de visie van Kindcentrum Bernhard. Een visie die uitgaat van ‘erkende ongelijkheid’, waarbij ieder kind kan leren op zijn of haar eigen niveau en in eigen tempo. “Dat ik hieraan mee kon werken, vond ik erg bijzonder”, aldus Lotte. “Het laat zien dat Accrete openstaat voor ieders input en zich creatief verder wil ontwikkelen. Die ontwikkeling is óók mogelijk voor medewerkers zelf. Bijvoorbeeld als je geïnteresseerd bent in een opleiding of cursus die past bij jouw talent. Accrete helpt je daar graag bij.”

Nauwe samenwerking tussen medewerkers

Als leerkracht bij Accrete creëer je iedere dag weer impact; voor de tandartsen, journalisten, bankmedewerkers, metaalbewerkers en fietsenmakers van de toekomst. Die impact is mede zo groot doordat we kinderen van 0 tot 13 jaar continu kunnen volgen en begeleiden in hun groei en bloei. Ook Kindcentrum Bernhard biedt opvang en basisonderwijs onder één dak, verdeeld in drie 'werelden' (0-3 jaar, 3-8 jaar en 8-13 jaar).

Ze zien hier niet alleen de unieke talenten van leerlingen, maar óók van medewerkers

“De samenwerking tussen leerkrachten én pedagogisch medewerkers is volop zichtbaar”, legt Lotte uit. “Onze leerlingen zitten niet in traditionele basisschoolgroepen, maar in verschillende stamgroepen van een 'wereld'. In onze ontdekwereld doen peuters al dagelijks mee met het programma van de kleuters. De pedagogisch medewerker werkt daarom ook iedere dag nauw samen met de leerkracht. Hetzelfde geldt voor de unitregisseurs van opvang en onderwijs. Ook zij hebben superintensief contact. Zo weten we continu wat een kind precies nodig heeft.”

Excursies en workshops

Die ontdekwereld beperkt zich niet alleen tot het Kindcentrum zelf. “We gaan er regelmatig met de kinderen op uit om het echte leven te ontdekken”, vertelt Lotte. “Als we het bijvoorbeeld hebben over ‘ziek zijn’, bezoeken we een ambulancedienst. Als we het hebben over ‘boodschappen doen’, gaan we naar de supermarkt. Met workshops halen we daarnaast het echte leven naar school. We laten daarmee allerlei mogelijke talenten van kinderen aan bod komen. Zo ontdekken ze wat ze leuk vinden of juist niet." 

Geen dag is hetzelfde

Dit alles maakt dat geen dag hetzelfde is in het basisonderwijs van Accrete. “Wat ik verder zo bijzonder vind, is dat kinderen de mooiste en puurste gedachten hebben”, zegt Lotte. “Ieder kind is daarin uniek en heeft ook zijn eigen ontwikkelingslijn. Die diversiteit maakt het werk heel leuk.”

Medewerkers aan het woord Dit is de impact van onze medewerkers!

Waarom werken bij Accrete zo leuk en vol impact is? Jouw hopelijk toekomstige collega’s vertellen je graag over hun persoonlijke expeditie bij ons. Lees over de ervaringen van onze leerkrachten en de impact die zij iedere dag creëren.