Medewerker aan het woord 'Bij Accrete kan ik al mijn creativiteit en nieuwe ideeën kwijt'

Simone von Huben startte vier jaar geleden als ‘leraar in opleiding’ (lio) bij Kindcentrum Bernhard in Steenwijk. Inmiddels heeft de 27-jarige haar diploma en is ze sinds een jaar officieel in dienst als leerkracht bij Accrete. “Ik vind het heel mooi dat ik in die periode écht wat heb kunnen betekenen in de nog korte levens van onze leerlingen. Ik merk dat ik het verschil kan maken, dat ik belangrijk kan zijn voor ze. Maar ook andersom: zij zijn belangrijk voor mij en ik leer heel veel van ze.”

WerkenBijAccrete.nl

Simone volgde destijds nog de pabo-opleiding in Meppel toen ze aan de slag ging bij Accrete. “Ze gaven mij echt de kans om te laten zien wat ik in huis had, ook al was ik nog niet klaar met mijn opleiding”, legt ze uit.

De leerkracht van Stamgroep Verde vindt het ‘heel prettig werken’ bij Kindcentrum Bernhard. “Ik kan veel van mezelf kwijt in mijn werk, doordat we niet alleen maar met methodes werken”, vertelt Simone. “We zijn echt bezig met talentontwikkeling en thematisch werken. Dat past goed bij de juf die ik wil zijn. Ik kan mijn eigen invulling geven aan lessen en kijken wat bij de kinderen past. Zo lang ik de doelen voor ogen houd. Ik kan bij Accrete al mijn creativiteit en nieuwe ideeën kwijt.”

Ik merk dat ik het verschil kan maken, dat ik belangrijk kan zijn voor ze

We doen het samen!

De manier van werken bij Kindcentrum Bernhard is ook anders dan bij andere scholen. De locatie in Steenwijk biedt opvang en basisonderwijs onder één dak, verdeeld over drie 'werelden' (0-3 jaar, 3-8 jaar en 8-13 jaar). “We werken per unit met verschillende stamgroepen en clubs”, vertelt Simone. “Daardoor zien kinderen dagelijks meerdere leerkrachten. Dat is leuk voor de leerlingen, omdat iedere juf weer haar eigen manier van werken heeft. Maar voor mij is het ook erg leuk, omdat ik steeds weer werk met een andere groep. Deze manier van lesgeven vind ik heel fijn, omdat je het zo niet alleen doet. We doen het echt samen!”

Betekenisvol onderwijs

Een ander groot voordeel van Accrete vindt Simone dat het niet alleen maar draait om de Cito-resultaten. “Het gaat hier om zoveel meer”, verduidelijkt ze. “Namelijk dat onderwijs betekenisvol is, dat leerlingen plezier hebben en gelukkig zijn.”

Medewerkers aan het woord Dit is de impact van onze medewerkers!

Waarom werken bij Accrete zo leuk en vol impact is? Jouw hopelijk toekomstige collega’s vertellen je graag over hun persoonlijke expeditie bij ons. Lees over de ervaringen van onze leerkrachten en de impact die zij iedere dag creëren.