Medewerker aan het woord ‘Terwijl ik de kinderen help groeien, groei ik hier zelf ook’

WerkenBijAccrete.nl

De eerste kennismaking van Elise Barendregt met Accrete was tijdens een stage bij Kindcentrum De Ark. Wat haar meteen opviel, was de warme ontvangst in het team. Inmiddels staat ze als volwaardig leerkracht voor de klas in Oldemarkt. “Terwijl ik de kinderen help groeien, groei ik hier zelf ook erg.”

Studiejaar 2023/2024 markeert voor de 22-jarige Elise de start van een hopelijk lange carrière bij Accrete. Ze geeft op De Ark basisonderwijs aan de gecombineerde groep 6 & 7. “Ik merk dat Accrete grote ambitie heeft”, vertelt ze. “Het is een organisatie die aan ieder kind passend onderwijs wil bieden. Dat vraagt natuurlijk wel wat van je, als organisatie. Dan is het fijn dat je kunt terugvallen op een team dat ervoor wil gaan. Dat merk ik hier echt.”

Het leuke aan het onderwijs vind ik nu juist dat je nooit precies weet wat je kunt verwachten op een dag. Als leerkracht doe je veel verschillende dingen. Ik kan hier al mijn creativiteit in kwijt.

Positief verrast

Als pabostudent liep Elise ook stage bij andere stichtingen. Ze merkte een duidelijk verschil tussen de verschillende organisaties. “Bij andere stichtingen zag ik een meer klassieke aanpak”, legt ze uit. “Accrete is een ruimdenkende organisatie. Ik werd hier positief verrast door de persoonlijke aandacht voor ieder kind. Wat heeft een kind nodig om te groeien en om doelen te behalen? Er wordt hier in mogelijkheden gedacht, in plaats van belemmeringen.”

Aanbod dat bij het kind past

Als voorbeeld van persoonlijk onderwijs noemt Elise de Praktijk- en Flexklassen van Accrete. “Voor kinderen die graag met hun handen werken of juist meer verbreding nodig hebben. Accrete heeft een aanbod dat daarbij past. Dat vindt óók buiten de muren van een klaslokaal plaats, bijvoorbeeld tijdens praktijklessen bij bedrijven.”

Ontdekken van talenten

Die onderwijsaanpak geeft Elise veel voldoening in haar werk. “Het is zo tof om te zien dat kinderen gestimuleerd worden in het leren kennen van hun talenten”, vertelt ze. “Door ervaringen op te doen, ontdekken ze wat ze echt leuk vinden. Als leerkracht draag je bij aan kleine successen, op weg naar een groter doel. Ik hoop leerlingen te kunnen motiveren om naar die droom toe te werken. Naar een beroep dat echt bij hen past.”

Afwisseling

Ook de grote afwisseling vindt Elise een groot pluspunt aan het werken in het basisonderwijs. “Ik ben zeker niet geschikt voor een kantoorbaan van 9 tot 5”, zegt ze met een lach. “Het leuke aan het onderwijs vind ik nu juist dat je nooit precies weet wat je kunt verwachten op een dag. Als leerkracht doe je veel verschillende dingen. Ik kan hier al mijn creativiteit in kwijt.”

Medewerkers aan het woord Dit is de impact van onze medewerkers!

Waarom werken bij Accrete zo leuk en vol impact is? Jouw hopelijk toekomstige collega’s vertellen je graag over hun persoonlijke expeditie bij ons. Lees over de ervaringen van onze leerkrachten en de impact die zij iedere dag creëren.