Medewerker aan het woord ‘Op Het Kompas werd ik extra gestimuleerd in mijn creativiteit

WerkenBijAccrete.nl

Van een leergierig, enthousiast en creatief meisje tot contentcreator bij een marketing- en communicatiebureau. De inmiddels 27-jarige Kyra Leeflang legde de basis voor haar persoonlijke én creatieve ontwikkeling op Kindcentrum Het Kompas in Vollenhove. Daar startte in 1999 de ontdekkingstocht naar haar passies, talenten en mogelijkheden. “Ik was toen al heel creatief”, vertelt ze. “Dat werd op Het Kompas extra gestimuleerd.”

Kyra kijkt terug op ‘een heel fijne tijd’ op christelijke basisschool Het Kompas, waar leerkrachten de tijd voor je namen en keken naar individuele behoeften. “Ik had erg leuke vriendjes en vriendinnetjes”, legt ze uit. “Maar we waren niet de makkelijkste klas. Luisteren was niet voor iedere leerling een sterke kant. Het Kompas speelde daar heel goed op in door veel projecten met ons te doen. Dat paste heel goed bij onze groep.”

Actief bezig met doe-opdrachten

Een aantal van de vele projecten kan Kyra zich nog goed voor de geest halen. “Voor een geschiedenisopdracht mochten we naar het Cultuur Historisch Centrum in Vollenhove. We interviewden daar medewerkers, maakten foto’s en deden verslag. Een andere opdracht was het bedenken van een actie voor het goede doel. Dat werd het maken van armbandjes voor Unicef. Daar gingen we uiteindelijk ook mee langs de deuren om geld in te zamelen. Zo waren we continu actief bezig.”

Stimuleren van de creatieve ontwikkeling

Kyra werkt tegenwoordig bij marketing- en communicatiebureau Active Creations in Zwartsluis. Als contentcreator produceert ze de mooiste creaties voor onder meer websites en social media-kanalen van klanten. De Vollenhoofse werd op jonge leeftijd al flink gestimuleerd in haar creatieve ontwikkeling.

“Creatief bezig zijn vond ik als klein meisje, naast voetballen, al het allerleukste”, vertelt ze met een glimlach. “Op Het Kompas stond de vrijdagmiddag in het teken van CreaBea-activiteiten. Juf Mirjam triggerde ieder kind individueel om steeds een stap verder te zetten in zijn of haar creativiteit. Ze liet ons daarin heel vrij en stimuleerde je om zelf dingen te bedenken. Zo maakten we bijvoorbeeld handpoppen van papier-maché, creatieve kijkdozen en beeldjes van speksteen. Ik kijk met heel veel plezier terug op die tijd.”

Medewerkers aan het woord Dit is de impact van onze medewerkers!

Waarom werken bij Accrete zo leuk en vol impact is? Jouw hopelijk toekomstige collega’s vertellen je graag over hun persoonlijke expeditie bij ons. Lees over de ervaringen van onze leerkrachten en de impact die zij iedere dag creëren.