Medewerker aan het woord ‘Accrete is een organisatie met veel ambitie, die continu positief vooruit wil’

Bijna tien jaar is Ankie Redder nu werkzaam als Manager HRM bij Accrete. In die functie heeft zij contact met medewerkers over de volle breedte van onze organisatie. Daarbij valt op dat drie onderwerpen steevast terugkeren in de positieve feedback die ze krijgt over werken bij Accrete: autonomie, verbinding en competentie. “Zowel in relatie met de kinderen als met de medewerkers zelf.”

WerkenBijAccrete.nl

Dat blijkt onder meer uit de ruimte en ontwikkelingskansen die medewerkers krijgen. “Accrete is een vooruitstrevende organisatie, die niet snel ‘nee’ zegt tegen een goed plan”, legt Ankie uit. “Zo hebben we een paardencoach in dienst. Deze medewerker zet haar paard in voor het coachen van kinderen met bijvoorbeeld faalangst. Ook hebben we schoolhonden, waarmee kinderen kunnen knuffelen en even hun gedachten kunnen verzetten.”

Dit zijn persoonlijke initiatieven van medewerkers die Accrete heeft omarmd. “Als er een goed plan ligt, gaan we ervoor”, aldus Ankie.

Continu blijven ontwikkelen

Ook op het gebied van opleidingen en trainingen staat Accrete open voor goede voorstellen. “We vinden het belangrijk om steeds te blijven leren en ontwikkelen, met een positieve mindset”, legt ze uit. “Onze missie is dan ook niet voor niets: leren leren, leren leven. Dat geldt niet alleen voor onze medewerkers, maar ook voor de kinderen. Een mooie uitspraak vind ik: Our purpose is not just learning our children to read the word, but most of all learning them to read the world! De kinderen leren niet alleen vanachter een tafeltje, maar ook door te ontdekken in een leerrijke omgeving zowel binnen als ook buiten.”

Met elkaar op expeditie

Eigenheid is dus een belangrijk pluspunt bij Accrete. Dat neemt niet weg dat de onderlinge band tussen de medewerkers sterk is. “Ik krijg vaak terug dat de sfeer hier goed is”, vertelt Ankie. “Uit een recent onderzoek is gebleken dat de werkdruk soms als hoog wordt ervaren, maar dat tegelijkertijd het werkplezier binnen de organisatie ook hoog is. Medewerkers kunnen zichzelf zijn en hun eigen identiteit uitdragen in een werkomgeving waar normen en waarden belangrijk zijn. Waar respect is voor elkaar; medewerkers én kinderen.”

Daarbij durft Accrete ook buiten de lijntjes te kleuren. “Onze medewerkers krijgen de ruimte om mee te denken. Ze maken als team een plan voor hun eigen locaties, dat past binnen de missie en visie van Accrete. Dat maakt dat ieder team een eigen expeditie heeft. Elk team met medewerkers van opvang en onderwijs gaat dit jaar ook letterlijk voor het eerst met elkaar twee dagen op reis, waarbij ze de invulling zelf bepalen. De mooiste initiatieven komen voorbij en medewerkers zijn heel enthousiast over deze korte gezamenlijke teambuildingsreis. Je leert elkaar echt op een andere manier kennen. Wat de onderlinge samenwerking ten goede komt.”

Zo optimaal mogelijke randvoorwaarden

Accrete biedt verder alle ondersteuning die zijn medewerkers nodig hebben. “We proberen de randvoorwaarden zo goed mogelijk in te vullen”, legt Ankie uit. “Zoals indien nodig een eigen laptop en een fietsregeling voor een (elektrische) fiets. Alle directeuren van de kindcentra krijgen een leaseauto. Dit is ook weer een voorbeeld van ‘out of the box’-denken om medewerkers zo goed mogelijk te faciliteren.”

Daarnaast heeft Accrete een gedragsspecialist in dienst, die kan helpen wanneer een medewerker te maken krijgt met bijzonder gedrag. “Om te kijken: wat heeft het kind precies nodig van mij? Verder hebben we een coach voor co-teaching op de werkvloer. Zij begeleidt ook de startende medewerkers. Voor de meer persoonlijke vraagstukken kan in overleg met de leidinggevende een externe coach ingeschakeld worden. Op deze manier proberen we samen goed vorm te geven aan een omgeving waar zowel de medewerkers als de kinderen zo goed mogelijk tot hun recht komen.”

Zinvol en waardevol

Zelf gaat Ankie ook iedere dag met energie naar haar werk. “Accrete is een vooruitstrevende organisatie met ambitie. Het blijven bouwen en verbeteren past bij mij. Het voelt goed dat ik samen met mijn collega’s een bijdrage kan leveren aan de toekomst van kinderen vanuit een christelijke visie. Dat geeft mij veel voldoening.”

Medewerkers aan het woord Dit is de impact van onze medewerkers!

Waarom werken bij Accrete zo leuk en vol impact is? Jouw hopelijk toekomstige collega’s vertellen je graag over hun persoonlijke expeditie bij ons. Lees over de ervaringen van onze pedagogisch medewerkers en de impact die zij iedere dag creëren.