Medewerker aan het woord Bij Accrete is er aandacht voor je talenten en persoonlijke leerroute

WerkenBijAccrete.nl

Ilse Klaver uit Blokzijl is sinds december 2022 HR-adviseur bij Accrete. Samen met HR-manager Ankie Redder is zij onder meer verantwoordelijk voor de werving en selectie van nieuwe medewerkers voor onze kindcentra. “Bijzonder aan Accrete vind ik de aandacht die er is voor je talenten en persoonlijke leerroute”, vertelt ze. “Zowel van de kinderen als de medewerkers.”

Het is dus nog niet lang geleden dat Ilse zelf de overstap naar Accrete maakte. “Ik werkte hiervoor bij een deurwaarder”, vertelt ze. “Dat voelde heel vertrouwd en ik vond het heel fijn om daar mijn eigen ding te kunnen doen. Maar na 12 jaar miste ik een stukje uitdaging. Ik wilde graag in een andere branche en in een andere functie aan de slag.”

Toen ik voor het eerst het bestuurskantoor in Blokzijl binnenstapte, voelde dat meteen vertrouwd

Doorgaande leerlijn

Die interesse werd aangewakkerd door een vacature van Accrete. “Wat me meteen aansprak, was de nauwe samenwerking tussen kinderopvang en basisonderwijs”, legt ze uit. “Maar ook de aandacht voor de eigen leerroute vond ik heel bijzonder. De visie van Accrete nodigt echt uit om aan bij te willen dragen. Het is een vooruitstrevende organisatie, die vooruit wil en daarom steeds in ontwikkeling is.”

Daarnaast prijst Ilse het hechte teamgevoel bij Accrete. “Toen ik voor het eerst het bestuurskantoor in Blokzijl binnenstapte, voelde dat meteen vertrouwd”, kijkt ze terug. “Er heerst een goede sfeer en er is aandacht voor elkaar. Kortom; je wordt hier gezien.”

Eén team

Bij het werven van nieuwe leerkrachten en pedagogisch medewerkers is die aandacht voor elkaar een belangrijk speerpunt. “Op onze kindcentra werken kinderopvang en onderwijs samen als één team, om zo een doorgaande leerlijn mogelijk te kunnen maken voor de kinderen. Daar liggen natuurlijk ook uitdagingen. De onderlinge afstemming is daarom heel belangrijk. Onze medewerkers moeten daar echt voor openstaan.”

Coaching

Op zijn beurt heeft Accrete nieuwe teamleden ook echt wat te bieden. “Start je bij ons als leerkracht of pedagogisch medewerker? Dan bieden we je veel aandacht en coaching. Ook zijn er sparmomenten met andere starters. Daarbij hebben we oog voor ieders unieke talenten en geven we ruimte om daar zelf mee bezig te gaan. Bijvoorbeeld door het volgen van een opleiding of cursus.”

Verder probeert Accrete natuurlijk zo goed mogelijke arbeidsvoorwaarden te bieden, naast de regelingen uit de CAO's. “We hebben aandacht voor vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Bijvoorbeeld door onze fietsregeling, fitnessregeling en de inzet van coaches.”

Medewerkers aan het woord Dit is de impact van onze medewerkers!

Waarom werken bij Accrete zo leuk en vol impact is? Jouw hopelijk toekomstige collega’s vertellen je graag over hun persoonlijke expeditie bij ons. Lees over de ervaringen van onze pedagogisch medewerkers en de impact die zij iedere dag creëren.