Medewerker aan het woord ‘Trots dat je zo’n belangrijke rol kan spelen in het leven van een kind’

Alien de Wit-Zieleman kent een lange geschiedenis bij Accrete. Vanaf 2004 onder meer als locatiemanager voor Kindcentrum De Schutsluis in Blokzijl en sinds 2010 als manager kinderopvang. In die 18 jaar ervoer ze Accrete als ‘een trein die steeds in beweging is’. “Geen dag is hetzelfde”, vertelt ze lachend. “Ik heb me nog nooit verveeld of gedacht: We zijn klaar. Accrete is altijd in ontwikkeling, met het ontplooien óf verder verbeteren van mooie initiatieven.”

WerkenBijAccrete.nl

De groei die Accrete als organisatie doormaakt, ziet Alien ook terug bij haar collega’s en zichzelf. “Er is heel veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling”, legt ze uit. “Zo had ik zelf als moeder vroeger huilbaby’s. Ik vond hiervoor destijds niet de juiste begeleiding. Mede daarom wilde ik mij specialiseren in baby’s. Juist omdat de eerste 1000 dagen van een kind zo belangrijk zijn. Ik kreeg van Accrete de ruimte om me daarin te ontwikkelen. Niet alleen voor mezelf, maar ook om mijn kennis weer te kunnen delen met collega’s en ouders.”

Persoonlijke contacten

Die kennisdeling maakt onderdeel uit van de nauwe onderlinge contacten bij Accrete. “Elkaar kennen. Gezien en gehoord worden. Dat hoort echt bij Accrete”, legt Alien uit. “Ik zet mezelf daar als rayonmanager ook altijd voor in. Als ik een locatie bezoek, ga ik bijvoorbeeld niet direct naar de locatiemanager of directeur. Ik ga eerst even kort bij de groepen langs, voor het persoonlijke contact met de collega’s daar en de kinderen.

Bijzonder en belangrijk werk

Als 18 jaar werken bij Accrete Alien iets duidelijk heeft gemaakt, is hoe bijzonder en belangrijk haar werk is. “Je mag echt trots zijn dat je zo’n belangrijke rol speelt in het leven van een kind. Dat je naast de ouders staat bij de opvoeding en ontwikkeling. Werken in de kinderopvang is dan ook niet even het afdraaien van een lesje. Het is echt van belang hóe jij dit met passie, liefdevol en spelenderwijs doet. Het is mooi om te zien dat kinderen zich ontwikkelen en op hun eigen niveau kunnen doorstromen naar het onderwijs. De lijntjes tussen de medewerkers van de opvang en het onderwijs zijn ook heel kort. Dat is prettig voor de kinderen, de ouders en ook de medewerkers zelf.”

Liefde en aandacht geven

Alien heeft dan ook duidelijk gezien wat de impact van pedagogisch medewerkers kan zijn. “Kinderen komen als baby’s van 10 weken binnen, groeien op tot schoolkind en verlaten de school om uiteindelijk naar de pilotenopleiding te gaan. Terwijl je ze als klein meisje al hoorde zeggen dat zij piloot wilde worden. Je hebt haar dan niet leren vliegen, maar wel alle liefde en aandacht gegeven om haar zelfvertrouwen te stimuleren. Niet door te pushen, maar door vertrouwen te hebben in haar persoonlijke ontwikkeling. Als ik kinderen dan achteraf hoor zeggen dat ze zo’n mooie tijd hebben gehad bij Accrete krijg ik daar een warm gevoel van. Daar doe ik het allemaal voor.”

Medewerkers aan het woord Dit is de impact van onze medewerkers!

Waarom werken bij Accrete zo leuk en vol impact is? Jouw hopelijk toekomstige collega’s vertellen je graag over hun persoonlijke expeditie bij ons. Lees over de ervaringen van onze pedagogisch medewerkers en de impact die zij iedere dag creëren.