Medewerker aan het woord ‘Werken in kinderopvang is ontzettend mooi en dankbaar’

Gerjanne Bakker werkte elf jaar met veel plezier bij Accrete. Als pedagogisch medewerker op Kindcentrum De Schutsluis in Blokzijl ervoer ze hoe bijzonder het werken in de kinderopvang is. Hoe groot de impact was van haar inzet. “Het is een ontzettend mooi en dankbaar beroep”, legt ze uit. “Het is bijzonder dat je iets mag bijdragen aan het leven van een kind. Want die eerste zeven jaar zijn cruciaal. Je kunt écht een verschil maken.”

WerkenBijAccrete.nl

Gerjanne heeft inmiddels een baan buiten de kinderopvang, maar vertelt graag over haar mooie tijd bij Accrete. Ze werkte sinds 2010 bij De Schutsluis, met kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. “Ik vond het heel bijzonder dat ouders de zorg van hun kind aan mij toevertrouwden. Zo kun je écht iets bijdragen aan de ontwikkeling. Je leert een kind als baby kennen en ziet het op zijn of haar eigen manier groeien. Ieder kind is daarin anders en uniek. Maar het komt altijd goed, omdat Accrete geen druk legt op die ontwikkeling. Ze kijken steeds naar waar het kind staat en wat het nodig heeft.”

Doorgroeimogelijkheden op veel gebieden

Dat doet Accrete overigens niet alleen bij leerlingen, ziet Gerjanne. “Ook de medewerkers krijgen doorgroeimogelijkheden op heel veel verschillende gebieden”, legt ze uit. “Zo startte een toenmalige collega met een speciale scholing, waarmee ze een hond kan inzetten in het onderwijs. Een schoolhond, die de kinderen kunnen uitlaten of waar ze verhaaltjes aan kunnen vertellen. Accrete is daar heel vooruitstrevend in.”

Het is bijzonder dat je iets mag bijdragen aan het leven van een kind

Korte lijntjes tussen medewerkers

Ook het onderling contact tussen leerkrachten en pedagogisch medewerkers binnen een Kindcentrum ziet Gerjanne als grote kracht. “Zo is er continu peuter/kleuter-overleg, waardoor Accrete vroeg signaleert hoe het met een kind gaat. De lijntjes tussen de medewerkers zijn erg kort, zodat de mooie dingen maar ook zorgen snel gedeeld worden. Als pedagogisch medewerker weet je niet alles. Het is daarom mooi dat je altijd andere professionals in de buurt hebt om te overleggen en sparren.”

Medewerkers aan het woord Dit is de impact van onze medewerkers!

Waarom werken bij Accrete zo leuk en vol impact is? Jouw hopelijk toekomstige collega’s vertellen je graag over hun persoonlijke expeditie bij ons. Lees over de ervaringen van onze pedagogisch medewerkers en de impact die zij iedere dag creëren.